2004 óta az elsőszámú webhely ahol online lottózhat, összesen megnyert fődíjak 5 millió font felett

El Nino lottó

Lottók

El Niño Lottery játékleírás

Az El Niño egy évente tartott lottó, ami 1914 óta az egyik legnagyobb jövedelmű lottó játék, a második legfontosabb Spanyolországban a Karácsonyi Lottó után. A név “El Niño” (A gyermek) a keresztény tradíciókból ered és az újszülött Jézusra utal.

Az El Niño sorsolását tradícionálisan Január 5.-én tartották egészen 1999-ig, amikor megváltoztatták a dátumot Január 6.-ra (Egy fontos Spanyol vallási ünnep egybeesik Vízkereszttel) A sorsolást általában Madridban tartják.

El Niño Lottó – Hogyan működik

Hasonlóan a Karácsonyi lottóhoz az El Niño is különbözik a többi lottótól.50 sorozat van, mindegyik 100 000 számmal. Ez azt jelenti, hogy minden sorozatra 100 000 előre beállított jegyet nyomtatnak ötjegyű kódokkal, 00000 és 99999 között.

Minden jegy 10 részvényre oszlik. Az egy jegy egyedi részvényeit a játékosok megvásárolhatják. Ezeket az egyedi részvényeket „decimos” -nak hívják, ami „tized részt” jelent. Minden decimos a teljes jegy egytizedének felel meg, tehát ha az adott ötjegyű szám nyeri a díjat, akkor a jegytulajdonos megkapja az adott jegyhez rendelkezésre álló díj tizedét.

A teljes kiosztásra kerülő összeg 700 millió euró. Az egyes sorozatokra fizetett díjak teljes összege 14 millió euró. Az 50-es sorozat mindegyikében 3 nagy nyereménykategória nyerhető, valamint 14 kisebb díjkategória, a nyeremények között található összegek nagysága a legmagasabb a 2 millió euró és a legalacsonyabb 200 euró között váltakozik.

El Niño hírek